Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Διπλά τυχερός

Μετά από εκείνο το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο με την Παρί ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-4. Μετά τη χθεσινή μετριότατη εμφάνιση γυρίζει στην Ελλάδα θριαμβευτής νικώντας στο Βέλγιο με 0-3. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και τα παράδοξα του , αυτές είναι οι λεπτομέρειες στις οποίες κρίνονται τα ματς στο υψηλότατο επίπεδο.


Όμως για να έρθει η χθεσινή σημαντική νίκη χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης και ικανότητας του Ρομπέρτο που κράτησε αυτό το μηδέν πίσω δίνοντας το δικαίωμα στον Μήτρογλου με την παρέα του μπροστά να πετύχει τα τρία γκολ της νίκης. Η Άντερλεχτ μόνο κακή ομάδα δεν αποδείχθηκε, αλλά ταλαντούχα και βεβαίως άπειρη, πράγμα λογικό σύμφωνα με τον μικρό μέσο όρο ηλικίας της 11αδας. Η αστοχία των παικτών της βέλγικης ομάδας ήταν δώρο για τους ερυθρόλευκους που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο χτυπώντας 3 φορές σε 5 αξιόλογες συνολικά επιθέσεις τους.

Το αποτέλεσμα μπορεί να κρύψει την επικίνδυνη εμφάνιση του βραδιού της Τετάρτης αλλά τέτοια εικόνα δε θα μένει πάντα ατιμώρητη στην Ευρώπη. Με Ολαϊτάν κυρίως και Βάις να μη βοηθούν πίσω, το παιχνίδι άνοιγε στα άκρα από όπου ο Ολυμπιακός δεχόταν συνεχώς φάσεις με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του να τρέχουν και να μη φτάνουν. Ο Σάμαρης δε κινήθηκε σε υψηλά στάνταρ αυτή τη φορά ενώ έκανε ξανά πέναλτυ με την αδυναμία του στα κόρνερ να επηρεάζει πλέον και τη ψυχολογία του μειώνοντας την συνολική απόδοσή του. Καλύτερος αισθητά ο Ολυμπιακός όταν ο αρχηγός του Μανιάτης θυμήθηκε πως παίζεται η θέση του δεξιού μπακ στο δεύτερο ημίχρονο κρατώντας τη θέση του σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο.

Ο Μίτσελ μπορεί ακόμα να μη με πείθει για τις τακτικές του ικανότητες, αλλά εκτός της προσωπικότητάς του πλέον παίρνει πόντους και για κάποιες καλοκαιρινές επιλογές του. Αυτές είναι τόσο η αξιοποίηση του Σάμαρη με τον οποίο έχει πολύ δουλειά ακόμα αλλά κυρίως με τις επιλογές Μήτρογλου και Ρομπέρτο. Επέλεξε τον Έλληνα στράικερ για βασικό χάνοντας ουσιαστικά τον πρώτο του σκόρερ πέρσι ενώ επέμεινε στην απόκτηση του Ρομπέρτο που είναι ακριβώς αυτό που θέλει μια ομάδα από τον τερματοφύλακά της. 

Η τύχη όμως των ερυθρόλευκων είναι διπλή, γιατί εκτός του χθεσινού διπλού που του δίνει σαφές προβάδισμα για την 3η θέση και την άνεση να κυνηγήσει τη 2η, έχει σταθεί τυχερός και σε ένα ακόμα ζήτημα. Κι αυτό είναι ο Σαβιόλα. Ο σούπερ σταρ που έχει παίξει σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ έχει συμπεριφορά απλού ρολίστα και σαν τέτοιος αγωνίζεται πίσω από τον Μήτρογλου προσδίδοντας ποιότητα στην επίθεση της ομάδας. Κι αυτό όχι μόνο για την αλλαγή του χθες στο 65 αλλά για τη συμπεριφορά του ως σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πιστός στρατιώτης χωρίς να αναζητά δάφνες ή να ψάχνει τη δική του διάκριση. Κι αυτό είναι μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό που διαθέτει έναν μεγάλο παίκτη που όχι μόνο προσφέρει αγωνιστικά αλλά δείχνει και στους υπόλοιπους το δρόμο, αποτελώντας παράδειγμα.


Νωρίς για να κριθούν οριστικά Σαβιόλα, Μίτσελ και Ολυμπιακός αλλά κάποια πρώτα συμπεράσματα βγαίνουν με τον πρώτο να κερδίζει τις εντυπώσεις, τον δεύτερο να δίνει μάχη να πείσει και τον Ολυμπιακό να μοιάζει ικανός για πολύ ωραία πράγματα αλλά το αν θα το κάνει να παραμένει ερώτημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου