Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Κλήρωση για να βγάλει….γούστα

Την Παρασκευή μετά από ένα αγχωτικό πρωινό και τον αποκλεισμό του μαχητή Ατρόμητου στην Ολλανδία από την Αλκμάαρ παρά τις 3 κλασικές ευκαιρίες του τελευταίου δεκαλέπτου, ήταν η μέρα της κλήρωσης του Europa League με μοναδικό εκπρόσωπο για τη χώρα μας τον Παοκ.


 Τα δεδομένα πριν την κλήρωση ήταν σχετικά απλά. Ο Παοκ έπρεπε να αποφύγει την Άιντραχτ από το 3ο γκρουπ και τη Μακάμπι από το 4ο. Κατά τα άλλα θα προτιμούσε να γλιτώσει τα μεγάλα ονόματα του 1ου γκρουπ ώστε να έχει ένα βατό όμιλο, η πορεία του στον οποίο θα εξαρτάται από την απόδοση του ίδιου.

Η Αλκμάαρ λίγα λεπτά μετά από όταν με πολύ δυσκολία καθάρισε από τον Ατρόμητο (έχοντας παίξει 25-35 καλύτερη μπάλα σε 180 λεπτά) βρέθηκε ξανά σε δρόμο ελληνικής ομάδας. Αυτή τη φορά του Παοκ που του έτυχε (όπως και στον Ολυμπιακό) η ασθενέστερη βαθμολογικά αντίπαλος από το 1ο γκρουπ. Έχοντας ξεκάθαρη εικόνα της ολλανδικής ομάδας από τα ματς με την ομάδα του Περιστερίου, οι θεσσαλονικείς δεν έχουν κάτι να φοβηθούν αρκεί να προσέξουν τα μετόπισθεν στις ταχύτατες αντεπιθέσεις που δημιουργούν οι παίκτες της Αλκμάαρ. Έχει αντιμετωπίσει ξανά τον Παοκ στον ίδιο θεσμό το 2004 νικώντας τον 2 φορές τότε ενώ για την ίδια διοργάνωση νίκησε τρία χρόνια μετά με 1-0 την ΑΕΛ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2009 έχασε στην Ελλάδα από τον Ολυμπιακό και έφεραν 0-0 στην Ολλανδία.

Από το 3ο γκρουπ κληρώθηκε με τη Μακάμπι Χάιφα η οποία έχει στις τάξεις της τον πρώην μεσοεπιθετικό του Αστέρα Τρίπολης Ράγιος αλλά και τους Αμπουτζαχίρα και Τσοτσαλίτς. Περσινή διεκδικήτρια του τίτλου, έχει παρελθόν με τις ελληνικές ομάδες νικώντας στην Κύπρο το 2002 στην παρθενική της εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ τον  Ολυμπιακό 3-0 και αποσπώντας 3-3 στην Ελλάδα. Λίγους μήνες μετά ηττήθηκε με συνολικό σκορ 8-1 από την Άεκ για το τότε κύπελλο ουέφα(αντίστοιχο του Europa). Πάντα ένα ταξίδι στο Ισραήλ κρύβει κινδύνους και παρότι το απέφυγε με την κλήρωση του στα play off η μοίρα τον αναγκάζει να το κάνει στους ομίλους. 16-1 γκολ η απόδοση της Χάιφα στα προκριματικά, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Με οδηγό τη νίκη της εθνικής ομάδας, μιας και πλέον διαθέτει 6(στην τωρινή αποστολή) παίκτες της, θα προσπαθήσει να γυρίσει με θετικό αποτέλεσμα.

Τελευταία αντίπαλος η Σαχτάρ Καραγκάντι που έγινε γνωστή από τη νίκη της επί της Σέλτικ στα play off του  Champions League αλλά και το σφάξιμο του αρνιού ως θυσία για να έχει την απαραίτητη τύχη στο παιχνίδι. Πρώτα είχε αποκλείσει τη δυνατή τα τελευταία χρόνια Μπάτε Μπόρισοφ. Ταξίδι και το Καζακστάν λοιπόν για τον Παοκ που θα χορτάσει ταλαιπωρία στους ομίλους, αλλά θέλει να αξίζει τον κόπο. Πρωτάρα η Σαχτάρ σε τόσο προχωρημένο στάδιο στην Ευρώπη, δε μπορεί να υποτιμηθεί μετά τη ζημιά που πήγε να προκαλέσει στη Σέλτικ. Μαζί της ξεκινάει ο Παοκ στην, για τελευταία φορά, άδεια Τούμπα.


Ο όμιλος θεωρητικά είναι στα μέτρα του Παοκ, που δείχνει να έχει μπει σε καλό δρόμο αγωνιστικά και να έχει περιθώρια βελτίωσης. Συγκέντρωση και σοβαρότητα με προσοχή στην άμυνα και στην ισορροπία  της ομάδας αφού αναμένεται να επιτίθεται αρκετή ώρα στα παιχνίδια δίνοντας χώρους. Η κλήρωση του εξασφάλισε αυτό που ήταν ζητούμενο. Η πορεία του στον όμιλο εξαρτάται από τη δική του εικόνα και απόδοση. Πρόκριση και πρώτη θέση είναι εφικτές και αποτελούν τον «ασπρόμαυρο» στόχο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου