Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κλήρωση με ενδιαφέρον και επεισοδιακό πρωινό Παρασκευής

Η πρώτη από τις κληρώσεις του διημέρου έφερε τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με τη μεγάλη "άτυχη" της περσινής σεζόν, Μπενφίκα, την Παρί των εκατομμυρίων που μεταξύ άλλων διαθέτει Καβάνι, Ιμπραήμοβιτς, Λαβέτσι και την πρωταθλήτρια Βελγίου, Άντερλεχτ που ,όπως ο Ολυμπιακός, έχει πραγματοποιήσει μεγάλη ανανέωση του ρόστερ της!



Και πριν τα του Ολυμπιακού μια ματιά στα απίστευτα του Γιουρόπα. Λίγες ώρες πριν την κλήρωση των ομίλων από τις 48 ομάδες γνωρίζουμε τις 45 και λείπουν 3 θέσεις. Πρώτο επεισόδιο αύριο το πρωί με την απόφαση του CAS για τον αποκλεισμό της Μπεσίκτας(πρόκριση Τρόμσο). Δεύτερο, τα 31 + καθυστερήσεις λεπτά του επαναληπτικού Αλκμάαρ-Ατρόμητος με την ομάδα του Περιστερίου να προηγείται 0-1 αλλά να μην ευνοείται θεωρητικά από τη διακοπή καθώς είχε ,μόλις για πρώτη φορά στο παιχνίδι, καταφέρει να κυριαρχήσει, αν και με παίκτη παραπάνω από το 2'. Έχει κάτι παραπάνω από μισή ώρα για το θαύμα. Τρίτο και τελευταίο πριν την κυρίως κλήρωση, άλλη μια κλήρωση που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της Φενέρ. Σε αυτή την κλήρωση συμμετέχουν όλες οι ομάδες που έμειναν εκτός στα play off  του Europa League. Όταν καθοριστούν όλα αυτά θα μάθουμε και τα γκρούπ δυναμικότητας με το 3ο και το 4ο να φαίνεται ότι μπορούν να δώσουν καλή κλήρωση στον ΠΑΟΚ. Αξιόλογο το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και σε αυτά τα σενάρια φέτος το καλοκαίρι καθώς με ένα συνδυασμό ανεβαίνει γκρούπ (πρόκριση Ατρομήτου, τιμωρία Μπεσίκτας και κλήρωση ομάδας που βρίσκεται από κάτω του στη βαθμολογία)


Στο Τσάμπιονς Λίγκ, όταν ο Λουίς Φίγκο έστελνε τη Μαρσέιγ στην Άρσεναλ άρχισε να σχηματίζεται ο προπέρσινος όμιλος του Ολυμπιακού και ενώ άλλοι εκτίμησαν ότι έμοιαζε καλό γκρούπ, προσωπικά το έβαλα στη μαύρη λίστα περισσότερο κι από ομίλους με Ρεάλ-Γιούβε και Μπαρτσελόνα-Μίλαν. Προφανώς όχι λόγω δυναμικότητας αλλά ενδιαφέροντος, καθώς τον όμιλο τον είδαμε και από Άρσεναλ χορτάσαμε. Προτιμότερο είναι κάτι διαφορετικό φέτος. Βέβαια αργότερα, με τη Νάπολι να συμπληρώνει τον κατά 3/4 (βγήκε και η Ντόρτμουντ από το 3ο γκρούπ) ίδιο με το 2011-12 όμιλο έγιναν περισσότεροι οι λόγοι που ευτυχώς τον απέφυγε ο Ολυμπιακός. Το πιο κρίσιμο σε τέτοιες κληρώσεις είναι ο αντίπαλος του 4ου γκρούπ κι αφού αποφεύγουν Νάπολι και την ισπανικής σχολής Σοσιεδάδ οι πρωταθλητές δεν έχουν παράπονο. Στο χέρι τους(στο χέρι τους σημαίνει ότι είναι μέσα στις δυνάμεις τους κι όχι ότι είναι απλό κι εύκολο αν δεν παίξει όπως οφείλει και μπορεί) η 3η θέση και μπορούν να ψάξουν και το κάτι παραπάνω με τη Μπενφίκα να είναι ο προτιμότερος αντίπαλος από τις ομάδες του πρώτου γκρουπ. Για 3ο σερί χρόνο ταξίδι στη Γαλλία για τους ερυθρόλευκους πού φέτος θα βρεθούν στην πρωτεύουσα για την 5η αγωνιστική.

Η φιναλίστ του Europa League πέρσι πληγωμένη από το καταραμένο τελείωμα της σεζόν με τα γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις από Τσέλσι και Πόρτο χάνοντας δύο τίτλους για τους οποίους μόχθησε κι έπεισε ότι αξίζει. Πήρε πρόσφατα από τον Ολυμπιακό τον Φέισα σε μία πολυσυζητημένη κίνηση ενώ λέγεται ότι θέλουν να αποχωρήσουν ο εκπληκτικός Καρντόσο και ο πολύ καλός χαφ Μάτιτς. 24 γκολ σε 69 ματς με τη φανέλα της ο Σαβιόλα. Αυτή είναι η Μπενφίκα, σαφώς προτιμότερη των άλλων 7 του γκρούπ. Αυτό δε συνεπάγεται ότι είναι εύκολη ομάδα καθώς πέρσι έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι της.
Τα εκατομμύρια της Παρί έδωσαν ήδη πέρσι το πρώτο μήνυμα ότι η ομάδα (ξανά)μεγαλώνει δυσκολεύοντας ιδιαίτερα τη Μπαρτσελόνα, ενώ συνέχισε την ενίσχυσή της  με Marquinhos και Cavani να ξεχωρίζουν. Το ρόστερ της μιλάει από μόνο του, καθώς πρόκειται για μια πανίσχυρη ομάδα που μπορεί να μη ξεκίνησε καλά στη μετά-Αντσελότι εποχή αλλά όταν δέσει αναμένεται να κάνει ωραία πράγματα.
Τελευταία η Άντερλεχτ που πούλησε μεταξύ άλλων Μποκανί, Μπίγκλια και Ντε Σάτερ γέμισε τα ταμεία αλλά έχασε σε εγνωσμένη αξία. Φτιάχνει ομάδα σιγά σιγά η οποία είναι άγνωστο πως θα παρουσιαστεί με τον Ολυμπιακό να ελπίζει η καλοκαιρινή νίκη του στο Καραϊσκάκης να αποτελέσει το πρώτο από τα 3 θετικά αποτελέσματα απέναντι στη βελγική ομάδα. Πρωταθλήτρια πέρσι σε ένα εκπληκτικό φώτο φίνις απέναντι σε Ζούλτε και Κλάμπ Μπρίζ.

Υπόλοιποι Όμιλοι
Όμιλος της φωτιάς ο 6ος, πολύ ενδιαφέρον ο 1ος κι ο 8ος, ξεκάθαρα πράγματα στον 2ο, άτυχες οι Πλζεν και Αούστρια σε 4ο και 7ο όπου θα γίνουν μάχες ενώ στον 5ο ο Μουρίνιο θα περάσει πρώτος κι αφήνει τους άλλους 3 να δώσουν μεγάλη μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου