Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Για τα... Αστέρια!

Μετά από την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα στο Αγρίνιο και αφού πέρασαν 6 μέρες από το 1-1 της Γερμανίας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Σάλκε στη άδεια Τούμπα δίνοντας στις 21.45 ραντεβού με την ιστορία του. Όσο συνηθισμένη κι αν φαντάζει αυτή η φράση αποτελεί την πραγματικότητα καθώς πιθανή πρόκριση μεγαλώνει την ομάδα λίγο πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.




Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης να μιλάει βιαστικά για στόχους που απαιτεί να επιτευχθούν αλλά στην ουσία ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε μία καλή τροχιά προς την πραγματοποίηση ονείρων χρόνων. Προσωπικά θεωρώ ότι για φέτος αρκεί εντός συνόρων η εκμετάλλευση αποδυνάμωσης των άλλων ομάδων και η κατάκτηση ξανά της 2ης θέσης πιέζοντας όσο μπορέσει τον Ολυμπιακό. Ταυτόχρονα όμως η ομάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτόν το χρόνο χτίζοντας τις βάσεις για τα επόμενα. Για αυτό διαθέτει έναν εξαιρετικό προπονητή που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και να δημιουργήσει. Αρκεί να τον αφήσουν και να μην αποπροσανατολίσουν τη δουλειά του οι υπερβολικές απαιτήσεις.

Οικονομικά ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να καθαρίσει από χρέη χάρη στον Ιβάν Σαββίδη και κάνει προσεγμένα βήματα μεταγραφικά για να ενισχυθεί. Αυτό είναι και το σωστό μονοπάτι αφού τα μεγάλα ανοίγματα χωρίς σκέψεις πρέπει να έχει γίνει μάθημα που οδηγούν.

Κι εκεί που παρά την καλή του παρουσία μένει έξω από τη Μέταλιστ λίγες μέρες πριν, βρίσκεται 27 Αυγούστου 90 λεπτά μακριά από την πραγματοποιήσει ενός άλματος που σημαίνει αγωνιστικά μεγάλη εμπειρία για την ομάδα και οικονομικά ποσό 10-15 εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό που μπορεί να βοηθήσει σε τυχόν προσθήκες τελευταίας στιγμής αλλά ανεβάζει άμεσα επίπεδο το σύλλογο αφού πρόκειται για μια οικονομική ένεση, που δεν περίμενε από φέτος. Πιθανή πρόκριση μπορεί σαφώς να στερήσει βαθμούς στο πρωτάθλημα και επανάληψη φαινομένων όπως της ήττας από τον Παναιτωλικό αλλά τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα και σημαντικότερα. Όλα αυτά αν ο ΠΑΟΚ διαχειριστεί σωστά αυτήν την κατάσταση αφού υπήρξαν και στο παρελθόν ομάδες που πήραν τον μποναμά των ομίλων, μα δεν απέφυγαν τα οικονομικά προβλήματα.

Στο αγωνιστικό μέρος του σημερινού παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ στερείτε τους Λίνο, Λαζαρ κι αν στη θέση του δεύτερου υπάρχει ο Κάτσε, τη θέση του Λίνο θα πάρει πιθανόν ο Σκόνδρας παίζοντας στην ανάποδη μεριά από ότι συνηθίζει. Στην προκείμενη περίπτωση όμως ο Στέφενς θα χρειαστεί να σκεφτεί καλά ποιόν θα χρησιμοποιήσει εκεί κι αυτό γιατί πιθανότατα ο Φαρφάν θα ξεκινήσει και αποτελεί τη σημαντικότερη απειλή για την ασπρόμαυρη άμυνα. Έχοντας κατά νου, πρώτον ότι το 0-0 δίνει πρόκριση και δεύτερον ότι μια Σάλκε που θα πιέζει θα αφήσει κενά ο ΠΑΟΚ αναμένεται να αντιμετωπίσει έξυπνα το παιχνίδι και έτοιμος να εκμεταλλεύτει οποιαδήποτε ευκαιρία του παρουσιαστεί.

Μεγάλη βραδιά λοιπόν για το δικέφαλο του βορρά που ψάχνει την πρόκριση για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ, κάνοντας το βήμα παραπέρα μετά από εκείνη την ισοπαλία 3-3 με τον Άγιαξ (ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι της Ολλανδίας 1-1). Άδεια η Τούμπα, γεμάτοι θέληση άπαντες στο σύλλογο. Πιθανή πρόκριση του ΠΑΟΚ δίνει και 4 βαθμούς στην Ελλάδα από το μπόνους των ομίλων και μας κρατάει ζωντανούς στη διατήρηση της 12ης σημαντικής θέσης.

Εμπρός λοιπόν με σοβαρότητα, ψυχραιμία, μυαλό και ενέργεια!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου