Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Με το δεξί...

Καλοκαιρινό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με πρώτη σέντρα στις 17 Αυγούστου και η διάθεση των ομάδων φάνηκε...καλοκαιρινή. Απολογισμός 27 γκολ σε 9 αγώνες και μόνο μία λευκή ισοπαλία στο Ηράκλειο, όπου υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες να φύγει το αποτέλεσμα από το 0. Μπορεί στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες να απογοητεύουν αλλά στις εγχώριες αναμετρήσεις ξεκίνησαν θεαματικά και με πρόσημο θετικό.



Φυσικά δεν αναφέρομαι στις ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα στις διοργανώσεις αλλά στο σύνολο τους, καθώς από τις "Ευρωπαίες"  μόνο ο Παοκ (από αυτές που έπαιξαν ήδη) νίκησε τη Ξάνθη ενώ Αστέρας και Ατρόμητος τα βρήκαν σκούρα αλλά πήραν ισοπαλίες από Γιάννινα και Εργοτέλη αντίστοιχα. Οι ομάδες είναι ανέτοιμες και μετρούν και ι ίδιες τις δυνάμεις τους σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές πριν τη διακοπή για τους αγώνες της εθνικής, όταν και θα γίνουν οι τελικές διορθωτικές κινήσεις.

Κι επειδή συνηθίζουμε να τα βλέπουμε όλα μαύρα στην Ελλάδα η πρώτη αγωνιστική έδωσε μερικά σημάδια αισιοδοξίας στο ταλαιπωρημένο ελληνικό πρωτάθλημα.

  • Τα πολλά γκολ της πρώτης αγωνιστικής με χαρακτηριστικές τις ισοπαλίες με 3-3 στην Τρίπολη (Αστέρας-ΠΑΣ) και τα 2-2 σε Χανιά (Πλατανιάς-Βέροια), Λιβαδειά (Λεβαδειακός-Πανθρακικός) και Περιστέρι (Ατρόμητος-Εργοτέλης)
  • Είδαμε τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί για πτώση να αποσπούν εκτός έδρας ισοπαλίες και να δείχνουν διατεθειμένες να πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους.
  • Οι νεοφώτιστοι είχαν απολογισμό 2 ήττες από τους αιώνιους, μια πολύ καλή ισοπαλία για τον
    Εργοτέλη και μία νίκη για τον Απόλλωνα που επέστρεψε με νίκη στα μεγάλα σαλόνια.
  • Ικανοποιητικό αριθμό θεατών μάζεψαν οι ομάδες στην πρώτη αγωνιστική  με τον Παοκ να ξαναγεμίζει την Τούμπα σιγά σιγά μετά από μία δύσκολη χρονιά πέρσι, τον Παναθηναϊκό να κάνει έδρα τη Λεωφόρο, την Καλλονή να εκμεταλλεύεται εμπορικά το ματς με τον Ολυμπιακό ενώ ο Όφη με τις εξαιρετικές τιμές γέμισε το Γεντί-Κουλέ. (Απογοήτευση ξανά για τον Ατρόμητο και τη μη στήριξη του όπως θα έπρεπε). 
  • Παίκτες που έδειξαν ότι θα απασχολήσουν με την αγωνιστική παρουσία τους, όπως οι Μπαντιμπάγκα και Μπαμ Μπαμ του Εργοτέλη, ο Τσάβεζ του ΠΑΣ μεταξύ άλλων. Μη ξεχνάμε και τη ,με θετικό πρόσημο, επιστροφή του μεγάλου Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Κακώς κείμενα σαφώς και υπήρξαν με το πρόβλημα της διαιτησίας να μην έχει εύκολη λύση αλλά για αρχή μένω στα θετικά που έκανα και τη διαφορά στην έναρξη του πρωταθλήματος.

2η αγωνιστική από σήμερα με παιχνίδια που συγκεντρώνουν ενδιαφέρον αφού σχηματίζουμε εικόνα για τις ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου