Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Το ταξίδι ξεκινάει για τη Ξάνθη

7 σεζόν μετά την τελευταία της Ευρωπαϊκή συμμετοχή η Skoda Ξάνθη ετοιμάζεται  να φιλοξενήσει σε λίγες ώρες τη Λίνφιλντ από τη Βόρεια Ιρλανδία. Τελευταία της συμμετοχή το 2006-07 απέναντι στη Δυναμό Βουκουρεστίου από την οποία γνώρισε 2 ήττες με 3-4 στη Ξάνθη και 4-1 στη Ρουμανία. Συνολικά στις 6 συμμετοχές της έχει δύο ισοπαλίες με 0-0 στη Ξάνθη (με Λάτσιο και Μίντλεσμπρο) και 4 ήττες (από Λάτσιο 4-0 και 2-0 στην Αγγλία).


Χωρίς νίκη η Ξάνθη σε 6 ευρωπαϊκούς αγώνες , ξεκινάει με στόχο την πρώτη της νίκη που πιθανόν θα την βοηθήσει να πάρει και την πρώτη της πρόκριση. Με πολύ χαμηλούς τόνους μπαίνει στη μάχη με το μεγαλομέτοχό της να έχει ήδη, όπως αρέσκεται, δημοσιεύσει την πρώτη του σχετική ανακοίνωση επιτιθέμενος αυτή τη φορά στους «μπουκ» για τη χαμηλή απόδοση που δίνεται η ομάδα του στο πρώτο ματς. Στο ίδιο κλίμα ο προπονητής της ομάδος, κ. Καραγεωργίου, δήλωσε πως η Ξάνθη δεν είναι τόσο ξακάθαρο φαβορί και υπολογίζει ιδιαίτερα την αντίπαλό της.

Παρόλα αυτά είναι κατανοητό ότι σε τέτοια ζευγάρια το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται κυρίως από την κατάσταση της ελληνικής ομάδας. Για το ποια είναι η κατάσταση της ακριτικής ομάδας, πολύ λίγα μπορούμε να ξέρουμε. Από όσα έχουμε δει μπορούμε να αναφέρουμε την έγκαιρη έναρξη της προετοιμασίας, τη διατήρηση του κορμού και την προσθήκη των Γκοχούρι και Σολάρι από τους οποίους περιμένει να κερδίσει δύναμη και εμπειρία. Αντικατέστησε με τον Chema τον Λοντίνγκιν που πήγε στη Ζενίτ.  Οι 2 πρώτοι είναι στην αποστολή αλλά το αν βρεθούν στη 18αδα(ή και στην 11αδα) θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Αναμένεται να στηριχθεί στους καλούς νέους και τη χημεία τους με κάποια πιο έμπειρα παιδιά όπως ο Βάλλας, ενώ στην επίθεση δεσπόζει η παρουσία του Μαρσελίνιο που μπορεί να κάνει εύκολα τη διαφορά σε τέτοια ματς. Σημαντικοί για το παιχνίδι της ομάδας οι Ντιέ και Μάνταλος. Οδηγός ο πολύ καλός δεύτερος γύρος της περσινής χρονιάς με εμφανίσεις που δίνουν πρόκριση.


21.15 η σέντρα στο παιχνίδι που ξεκινάει τη χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο 100% δεν είναι η ομάδας της Ξάνθης αλλά μπορεί να κάνει μια εμφάνιση αρκετή να της δώσει το προβάδισμα πρόκρισης. Με την ευχή να πετύχει την πρώτη της νίκη περιμένουμε τη σέντρα σε 1,5 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου