Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Λίγα λεπτά μόνο πριν την έναρξη του αγώνα τη Τούμπας όπου ο ΠΑΟΚ του Στέφενς υποδέχεται την ανερχόμενη δύναμη του Χάρκοβο, Μέταλιστ  χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του κόσμου του που είναι τιμωρημένος μετά τα ωραία που έκανε πέρσι απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης. Ο ΠΑΟΚ έχει αφήσει υποσχέσεις για ωραία μπάλα αλλά σήμερα ξέρει ότι προέχει το αποτέλεσμα και να μη δεχτεί γκολ, με συνοδεία και την ώθηση των οπαδών η  ομάδα στο γήπεδο.


Η  Μέταλιστ σταθερά τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί καλές πορείες στο Europa League και θέλει για φέτος το βήμα παραπάνω με συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.  Ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να της κόψει τα φτερά, να σιγουρέψει την ευρωπαϊκή του παρουσία και να παλέψει για την είσοδο στου ομίλους  που θα του αποφέρει μεγάλα κέρδη. Στα του παιχνιδιού οι δύο ομάδες δείχνουν να κατεβαίνουν για την υπεράσπιση της εστίας τους και την αποφυγή της ήττας. Το 1-1 ψάχνουν οι φιλοξενούμενοι το 0-0 ή νίκη χωρίς να δεχτούν τέρμα οι θεσσαλονικείς.

Έτσι ξεκινάει η ευρωπαϊκή εβδομάδα των ελληνικών ομάδων που στο δεύτερο μέρος της έχει τη Ξάνθη που απέκλεισε δύσκολα την πολύ κατώτερης της Λινφιλντ  με διπλό στη Β. Ιρλανδία να υποδέχεται τη Σταντάρ Λιέγης από το Βέλγιο και τον Αστέρα που άργησε αλλά προχώρησε καλές μεταγραφές να υποδέχεται τη Ραπίντ Βιέννης. Όλα τα ματς εντός για τις ομάδες που καλούνται να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης, ή στη χειρότερη να μη χάσουν τις ελπίδες τους.

Σε μεγαλύτερη ετοιμότητα αναμένεται να παρουσιαστεί η Ξάνθη που οφείλει να αντιμετωπίσει σε εορταστικό κλίμα την ομάδα του Βελγίου, ενώ στόχο έχει να μη χάσει και να πάρει ότι καλύτερο από τον αγώνα. Η κακή της εμφάνιση στον προηγούμενο γύρο αλλά και το άγνωστο μπορούν να μετατραπούν σε όπλα για του ακρίτες, που τους στόχους της πρώτης νίκης και της πρώτης πρόκρισης τα πέτυχαν και θα παίξουν χωρίς άγχος την Πέμπτη απέναντι σε μια σαφώς πιο έμπειρη ομάδα.

Η ώρα του Αστέρα έφτασε και για φέτος. Λίγο αργότερα από πέρσι με την ομάδα να έχει χάσει πολύ σημαντικά γρανάζια της μηχανής της αλλά να έχει την ποιότητα να κοιτάξει στα μάτια τη Ραπιντ και να την αποκλείσει. Αν είχε κάνει και νωρίτερα τις ποιοτικότατες προσθήκες των Γκοιαν και Γκρατσινι θα ήταν πιο έτοιμος για την αναμέτρηση. Στους παίκτες που έχουν πιο πολλές προπονήσεις αλλά και εμπειρία του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας θα στηριχθεί ο Τσιώλης που θα προσπαθήσει να κλέψει το παιχνίδι. Τίποτα το ιδιαίτερο η ομάδα από τη Βιέννη που δε φοβίζει τους Αρκάδες. Με την ελπίδα ο κόσμος να δώσει τόπο στην οργή για το 20ευρω του εισιτηρίου και να σπρώξει την παρέα του Ντε Μπλάσις στη νίκη.   

Με 3 εντός έδρας αναμετρήσεις λοιπόν, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τις ελληνικές ομάδες που καλό θα ήταν να μαζέψουν βαθμούς τόσο για τις ίδιες και τις μελλοντικές τους κληρώσει όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ευρωπαϊκές θέσεις του. Καλή τύχη και στις 3!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου