Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Θέμα της εβδομάδας. Saviola is here!!!

Το παραμύθι με το βοσκό είναι γνωστό και διδακτικό για το πώς μια αληθινή είδηση μπορεί να μη γίνει εύκολα πιστευτή μετά από απανωτά ψέματα του παρελθόντος. Κάπως έτσι όταν γράφτηκε και φέτος το όνομα του Σαβιόλα, που παρελαύνει κάθε χρόνο από το (ο θεός να το κάνει) ρεπορτάζ του Ολυμπιακού αλλά και περιστασιακά του Παναθηναϊκού, κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Μέχρι που το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουλίου 2013 το νέο του ερχομού του εξαπλώθηκε δημιουργώντας απρόσμενη χαρά  στους Ολυμπιακούς.


Ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε διάθεση να φέρει κάποιο μεγάλο όνομα και να δαπανήσει μεγάλα ποσά. Κάπως έτσι ο κόσμος του ήταν χαλαρός όταν ξαφνικά σε μία μέρα είδε την ομάδα να ενισχύεται με 4 παίκτες μεταξύ των οποίων ένας νεότερος παίκτης στη θέση του Κοντρέρας (που θεωρώ ότι δε χωράει πια), ένας τερματοφύλακας, ένας εκπληκτικός ακραίος (δανεικός από Άρσεναλ χωρίς οψιόν αγοράς, δείγμα του πόσο τον πιστεύει η λονδρέζικη ομάδα) και βέβαια ο Σαβιόλα.

Αμέσως ακούστηκαν τα γνωστά περί σύνταξης και αρπακτής και όλη η ελληνική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Όμως ο Σαβιόλα εκτός της πολύ καλής του ηλικίας , μόλις 31 στα 32, κάθε άλλο παρά τελειωμένος είναι. Παίζει μόνιμα σε υψηλό επίπεδο από την εκκίνηση της καριέρας του κι ότι κατέβηκε από το επίπεδο της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ δε σημαίνει ότι τελείωσε. Μόλις πέρσι έπαιξε σε επίπεδο Τσαμπινος Λιγκ πραγματοποιώντας καλή χρονιά με την ομάδα-έκπληξη της Μάλαγα.

Στο παρελθόν, έχει αγωνιστεί σε 7 συλλόγους από το 1998 ξεκινώντας από την αγαπημένη του Ρίβερ(86,45) οι εμφανίσεις με την οποία τον έστειλαν στη Μπαρτσελόνα(123,49). Έπαιξε 2 χρονιές από τις 6 δανεικός σε Μονακό(29,7) και Σεβίλλη(29,9) με την όποια κατέκτησε το κύπελλο ουέφα(6 γκολ), ενώ μεταπήδησε στη Ρεαλ όπου πέρασε τη χειρότερη τριετία της καριέρας του με μόλις 17 συμμετοχές(4 γκολ). Η Μπενφίκα του ξαναέδωσε αγώνες για να αγωνιστεί πέρσι στη Μάλαγα όπως είπαμε και να πετύχει 8 γκολ σε 26 αγώνες. Τέλος έχει 40 συμμετοχές με την εθνική Αργεντινής και 11 τέρματα.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός δημιουργεί μια εκρηκτική τριάδα στην επίθεση με Βάις, Κάμπελ και Σαβιόλα που είναι ικανή να προσφέρει ωραία παιχνίδια στον κόσμο. Μπορεί να παίξει και στα άκρα με το Μήτρογλου μπροστά αλλά και μαζί του αφού πρόκειται για διαφορετικούς παίκτες που συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Τα κενά στο κέντρο παραμένουν σημαντικά ενώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τον Μίτσελ  στο να πάρει το καλύτερο από το υλικό του. Ακόμα υπάρχει χρόνος για την κάλυψη των κενών του κέντρου (με την ομάδα να χρειάζεται κάτι πολύ καλό), ο χρόνος θα δείξει τις ικανότητες του Μίτσελ.

Αναμονή λοιπόν για το αν ο Σαβιόλα θα γίνει και εντός γηπέδου ο καλύτερος Αργεντίνος που περνάει από τον Ολυμπιακό ξεπερνώντας τον Λουτσιάνο Γκαλέτι (προσωπική άποψη).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου