Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Μάνατζερ μάγος ή δικαίωση

Πέρο Άντιτς. Παρών στην τελευταία μεγάλη ομάδα της Άεκ και στο τελευταίο της πρωτάθλημα το 2002, επέστρεψε στο προσκήνιο με ένα πολύ καλό τουρνουά Eurobasket το 2011 με την εθνική ομάδα της FYROM και αμέσως μετά υπέγραψε στη νέα ομάδα του Ολυμπιακού του περιορισμένου μπατζετ. 2 χρόνια μετά περνάει τον Ατλαντικό για να πάιξει στο NBA στα 31 του!

Όταν στο τουρνουά του 2011 μαζί με τον Μακαλεμπ οδηγούσαν την εθνική ομάδα του από νίκη σε νίκη δύσκολα κι ο ίδιος θα ήξερε τι τον περιμένει στην καριέρα του τα επόμενα χρόνια.


Μεταγραφή στον Ολυμπιακό, πρωτάθλημα 15 χρόνια μετά και Ευρωλίγκα με ανατροπή 19 πόντων διαφορά στην Κωνσταντινούπολη για μια ομάδα που ελάχιστοι πίστευαν. Και ένα χρόνο μετά στην πιο απαιτητική διοργάνωση της Ευρωλίγκα με πάρα πολλούς αγώνες επιβλητική κατάκτηση 2ης σερί κούπας.

Ακολουθεί το κόψιμο του από τον προπονητή του πρωταθλητή Ευρώπης, κάτι που φανερά τον ενόχλησε με τα tweets του να χτυπούν σε κάθε ευκαιρία το Μπαρτζώκα με αποκορύφωμα τη φωτογραφία του «νέου» του αμαξιού, που δεν ήταν άλλο από το αγαπημένο αυτοκίνητο του Mr. Bean. Μια περίοδο με τον Περο ενοχλημένο με τη φυγή του από τον Ολυμπιακό αλλά και αρκετά χαλαρό για να σχολιάζει σε κάθε ευκαιρία.

Σαν κάτι να ήξερε για το θαύμα που επιφύλασσε ο μάνατζερ Μίσκο Ραζνάτοβιτς  που λύνει και δένει στην Ευρώπη κάνοντας σχεδόν ότι θέλει, μετακινώντας παίκτες κάνοντας τις διοικήσει των ομάδων να βγάζουν αφρούς μαζί του και βέβαια βγάζοντας πολύ καλά λεφτά από αυτή τη διαδικασία. Ο Ραζντάνοβιτς λοιπόν είπε να απλώσει δίχτυα στο μαγικό κόσμο το NBA(έχει ήδη παίκτες όπως ο Πέκοβιτς), βρίσκοντας στον Πέρο Άντιτς θέση στους Atlanta Hawks για τη νέα σεζόν. 

Σε πολλούς ξένισε αυτή η μεταγραφή του Άντιτς, θεωρώντας ότι δεν είναι ικανός να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του μπάσκετ εκεί. Προσωπικά συμφωνώ με τη κίνηση Μπαρτζώκα που σημαίνει ότι δεν είμαι κάποιος φανατικός υποστηρικτής του Πέρο. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι μπορεί να δώσει τα 10-12 λεπτά στο NBA με σχετική επιτυχία. Πρόκειται για ένα δυνατό τύπο με έφεση στο αμυντικό ριμπαόυντ, με ικανοποιητικό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση και θα βρει αρκετά τέτοια, ενώ ο χαρακτήρας του θα τον βοηθήσει να μη σεβαστεί υπερβολικά τους αντιπάλους του αλλά να τους κοιτάξει στα μάτια.

Δεν πάει εκεί για βασικός, αλλά για ένα μικρότερο ρόλο στον οποίο έχει ικανότητες να ανταποκριθεί. Θεωρώ ότι θα συνεχίσει να εκπλήσσει και να δικαιωθεί ξανά για την επιμονή του να ανέβει επίπεδο σε μια ηλικία  (31) που θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους αθλητές να παλεύουν πιστεύοντας στον εαυτό τους μέχρι το τέλος.
Συνδυασμός από μαγικά του δικηγόρου από το Βελιγράδι αλλά και δικαίωση για τον Άντιτς που καλείται να αποδείξει την αξία του και στην Αμερική την επόμενη σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου